Doi bărbați, de 29 și 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca și comuna Apahida au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și înșelăciune. Prejudiciul total este de aproximativ 25.000 de lei. La data de 3 noiembrie a.c, cei doi au fost prinși în flagrant delict, în urma unei acțiuni desfășurate de către polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, după ce ar fi sustras 13 catalizatoare, dar și alte obiecte.

Astfel, în seara zilei de 3 noiembrie, în jurul orei 22.00, cei doi ar fi escaladat gardul unui imobil situat în municipiul Cluj-Napoca, unde se aflau mai multe autoturisme dezmembrate. De la acea locație sunt bănuiți că ar fi sustras 13 catalizatoare, truse de chei, dar și unelte electrice. La scurt timp, după circa 30 de minute, aceștia au fost depistați de polițiști în apropierea zonei respective, având asupra lor bunurile.

Din continuarea cercetărilor rezultă că în perioada august-noiembrie 2022, cei doi, alături de un alt bărbat, ar fi înșelat mai multe persoane, care ar fi fost induse în eroare, având intenția de a achiziționa motorină, sumele fiind achitate pentru un amestec de substanțe cu miros și culoare specifică motorinei. Activitățile în acest caz sunt continuate de către poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Activitățile derulate au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca.