Administrația din Baciu a anunțat regulile de colectare selectivă a gunoiului menajer, dar și programul de ridicare a deșeurilor pe cele 4 fracții. 

"Pentru a îmbunătăți colectarea selectivă și a veni în sprijinul cetățenilor comunei Baciu s-au luat următoarele măsuri: fracția umendă (deșeuri menajere) – se vor colecta în tomberoanele existente și în containerele cu această destinație. 

Pentru deseurile de hârtie și carton se vor distribui saci de culoare albastră, pentru deșeurile de plastic și doze de aluminiu se vor distribui saci de culoare galbenă, pentru deseurile de sticlă se vor distribui saci de culoare verde.

Sacii se vor distribui la locuințele individuale, locuințele colective urmând să colecteze acest tip de deșeu în containerul cu această destinație aferent Asociației de Proprietari", se arată într-un comunicat remis presei. 

Ridicarea deșeurilor de plastic și hârtie se va efectua în ziua de marți a fiecărei săptămâni. Deșeurile de sticlă se vor ridica în ultima zi de vineri a fiecarei luni. Distribuirea sacilor pentru colectare selectivă a deșeurilor va începe din data de 15 iulie 2019

La locuințele colective unde încă nu au fost amplasate gheene subterane de colectare selectivă se vor amplasa containere. Deșeurile DDE ( deșeurile electronice și electrocasnice) se colectează la sediul SC Comunal Eco SRL din Baciu Str. Mică Nr. 2