Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 14 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene pe care traficul rutier să fie blocat, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 13 ianuarie a.c., s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 59 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 19 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 19 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 46,6 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi zona de munte, în cursul zilei de luni, 13 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 50 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni, 13 ianuarie a.c., s-a intervenit pe 6 drumuri judeţene, cu un utilaj. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 6 drumuri judeţene, cu 8 utilaje.

În continuare, se acţionează cu utilaje și cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.