Magistrații Tribunalului Cluj au admis propunerea DIICOT Cluj de prelungire a măsurilor arestului preventiv dispuse în cursul lunii mai a acestui an, într-un amplu dosar de trafic de droguri. Astfel, toți cei 14 inculpați trimiși în judecată rămân după gratii, printre aceștia și Pintea Sergiu Dan, cunoscut sub porecta Căposu. 

Pintea Sergiu Dan a fost pus sub acuzație, alături de alte persoane, în urma unor ample percheziții la Cuj, în urma cărora anchetatorii au descoperit arme, droguri dar și sume impresionante de bani.

Astfel, la data de 19.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 11 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2019 și până în prezent, inculpații au procurat, deținut și comercializat droguri de risc și substanțe psihoactive, către consumatori de pe raza județelor Cluj și Hunedoara.

În cursul zilei de miercuri, 19 mai, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 26 de percheziții domiciliare, pe raza județului Cluj, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 1 kilogram de cannabis, 200 de plicuri ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, sumele de 16.620 de lei, 7.890 de euro, o puşcă airsoft, grindere, cântare electronice şi ambalaje cu urme de substanţe.
Sportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.