Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Cluj au deschis un dosar penal pentru transport ilegal de lemn.

Potrivit polițiștilor clujnei, e vorba de un transport al materialului lemnos în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțit de documente specifice, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora.

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Florești au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN1 E60, se deplasează un camion care transportă material lemnos, având o încărcătură peste tonajul maxim admis.

Cu ocazia verificărilor efectuate, vehiculul a fost identificat în afara localității Gilău, stabilidu-se că la volanul acestuia se afla un bărbat de 32 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

În vederea stabilirii legalității transportului, ansamblul de vehicule a fost direcționat către un depozit aparținând Direcției Silvice Cluj, unde polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu organele silvice din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcței Silvice Cluj, au procedat la inventarierea încărcăturii.

Aceasta era 11,03 metri cubi și încărcătura nu corespundea din punctul de vedere a cantității prezentate în antitate de lemn.

De asemenea, a fost indisponibilizat și ansamblul de vehicule.

coral coral