Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat ieri, 24 iunie, la dezvelirea machetei de bronz a zonei centrale a municipiului, un nou punct de atracție pentru clujeni și turiști. Sunt reprezentate Piața Unirii, Piața Avram Iancu, Piața Cipariu și toate străzile adiacente din acest perimetru.

Clujul se alătură astfel unei liste lungi de importante orașe Europene a căror zonă centrală este reprezentată în punctul 0 al orașului.

Macheta este amplasată pe colțul sud-vestic al Pieței Unirii și este inscripționată în limbajul Braille, fiind accesibilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Aceștia pot palpa reprezentările clădirilor și pot astfel să "simtă" centrul orașului.

Acest proiect a fost realizat în urma colaborării dintre toate cluburile Rotary din Cluj-Napoca și donat municipalității, pentru beneficiul întregii comunități.

În numele comunității clujene am mulțumit cluburilor Rotary pentru serviciul excepțional adus orașului și am felicitat modul incluziv și solidar în care își desfășoară activitatea.

Primăria municipiului Cluj-Napoca este și va fi mereu deschisă oricărei inițiative menite să transforme Clujul într-un oraș cât mai accesibil. 

De asemenea, la inaugurare au luat cuvântul Radu Ciorba, președinte actual al Rotary Cluj-Napoca, inițiatorul proiectului, domnul Gheorghe Elkan și domnul Silviu Vanda, profesor în cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca.

coral