Din pacate, numarul persoanelor din Romania care au contractat coronavirus a crescut. In urma cu putin timp, oficialii MAE au facut public un comunicat. Cel mai probabil bilantul cazurilor depistate pozitiv cu COVID-19 se va modifica in cursul acestei zile. Tot astazi, presedintele Klaus Iohannis va semna decretul prin care va fi instaurata starea de urgenta in tara noastra.

Comunicat MAE: 158 de cazuri depistate pozitiv in Romania cu virusul ucigas din China

“Pana astazi, 16 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 158 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Au fost inregistrate alte 19 noi cazuri de imbolnavire, dupa cum urmeaza: 4 in Arad, 3 in Ilfov, 2 in Valcea, 2 in Timisoara si cate unul in Bucuresti, Cluj Napoca, Salaj, Buzau, Ialomita, Hunedoara, Galati si Suceava.

Cele 19 persoane depistate au varsta cuprinsa intre 19 si 54 ani, sunt in carantina sau autoizolare. In continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au calatorit in Italia,  2 dintre ele in Austria si Germania.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate in spitale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Constanta si se afla sub supraveghere medicala permanenta. Starea de sanatate generala a pacientilor este buna.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 3.008 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana in prezent, au fost inregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

In perioada 15 martie, ora 08.00 – 16 martie, ora 08.00, au fost inregistrate 1153 apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 5517 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numarul TELVERDE nu este un numar de urgenta, este o linie telefonica alocata strict pentru informarea cetatenilor. De asemenea, romanii aflati in strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum si alte date de interes, vor fi aduse la cunostinta publicului in cel mai scurt timp”, a transmis in aceasta dimineata Grupul de Comunicare Strategica.