Anuntul oficial a venit de la ministrul italian al Educatiei, Lucia Azzolina, care a confirmat suspendarea completa a cursurilor pe tot teritoriul tarii pana pe 15 martie.

Pentru noi nu a fost o decizie usoara, am asteptat opinia comitetului stiintific", a declarat oficialul, intr-o conferinta de presa.

Masura, catalogata ca fiind una "prudenta", a fost pusa in aplicare prin decret de premierul italian Giuseppe Conte.

"Suntem constienti de impactul pe care o masura ca cea a inchiderii scolilor ova avea asupra familiilor si a tarii, motiv pentru care ne miscam cu cea mai mare viteza si determinare pentru a proteja muncitorii din sectorul public si privat", a adaugat si Laura Castelli, ministrul Economiei, potrivit Corriere della Sera.

Donald Trump s-a intalnit cu reprezentantii celor mai mari companii aeriene din SUA, pe fondul epidemiei de coronavirus

Presedintele american Donald Trump s-a intalnit miercuri cu preprezentantii celor mai mari companii aeriene din Statele Unite, care au spus ca au intensificat masurile de dezinfectie si alte proceduri, pe fondul ingrijorarilor provocate de coronavirus, transmite Reuters.

Directori ai Southwest Airlines, United Airlines Holdings, American Airlines Group si JetBlue Airways, intre altii, au participat la intalnirea cu Trump, vicepresedintele Mike Pence si alti oficiali americani.

Trump a spus ca operatorii aerieni vor fi afectati de scaderea traficului international, din cauza virusului.

”Afecteaza afacerile companiilor aeriene, asa cum era de asteptat. O multime de oameni stau in tara, fac cumparaturi si folosesc hotelurile din tara, asa ca, din acest punct de vedere, cred ca este un impact pozitiv, dar este si un impact asupra calatoriilor in strainatate care va fi destul de substantial”, a spus Trump.

Presedintele a aratat ca directorii nu au cerut asistenta financiara pentru a face fata impactului asupra afacerilor companiilor.

Sefii companiilor aeriene au spus ca industria a luat masuri pentru a intensifica dezinfectarea avioanelor.

”Ne-am intensificat eforturile pentru a ne asigura ca avioanele sunt curate si dezinfectate. Toti am facut multe schimbari in procedurile noastre de curatenie, schimbari in procedurile la bord, manusi, dezinfectare”, a spus directorul general al Southwest Airlines, Gary Kelly. coral