Echipele de vaccinare din județul Cluj nu sunt plătite din luna februarie, de la începutul campaniei de vaccinare.

Un medic de la un centru de vaccinare din Mănăștur a relatat pentru Știri de Cluj că lucrează din luna februarie, dar a semnat contractul de muncă numai săptămâna trecută. 

”Doresc sa va informez ca medicii din centrele de vaccinare nu am fost plătiți. Lucrez din primele zile ale lunii februarie si încă nu am primit nimic. Mulți dintre noi ne plătim bone pentru copii, ca să ne respectăm programul sau facem naveta. E munca noastră și efortul nostru”, a relatat acesta. 

Medicul nu și-a plătit bona, nu și-a achitat facturile pentru că așteaptă soluționarea problemei. Primăria Cluj-Napoca le-a precizat că nu sunt bani pentru achitarea salariilor medicilor și asistenților din centrele de vaccinare. 

”Facturile nu ne așteaptă. Le doresc celor care nu ne dau banii să stea cu noi să muncească, să depună același efort, inclusiv sambetele si duminicile, și sa nu primească nici ei banii.

Dacă nu ne plătesc până în 1 aprilie, vrem să știm totuși dacă ne plătesc, iar dacă nu, să renunțăm”, a mai spus medicul 

Acesta susține că cei care i-au angajat s-au purtat incorect cu ei. ”Trebuia sa fim informati de la început că nu se face plata. Sa ne zică că ne plătește la anul, în 2 ani, dar să zică. Eu am renunțat la alt loc de muncă, mai departe de casă, pentru acesta, dar sincer prefer mai puțini bani, dar să îi primesc”, a mai spus cadrul medical. 

Conform contractului de muncă, plata trebuie făcută în fiecare dată de 15. Un medic încasează la un centru de vaccinare 90 de lei pe oră.

Situația din centrele de vaccinare a fost semnalată de președintele Consiliului Judean Cluj, Alin Tișe, dar și de primarul Emil Boc, care au cerut rezolvarea ei de la București. Plata salariilor și a funcționării acestor centre se face strict din fonduri alocate de Guvernului României. 

coral