Rotirile automate ar putea fi catalogate ca o capcană destul de subtilă plasată de cazinouri exact acolo unde trebuie, pentru toți jucătorii. Funcția de rotiri automate are un efect imediat asupra jocului la sloturi. Din prima secundă, te eliberează te obligația de a apăsa mereu butonul de rotire și implicit că vei depune mai puțin efort pentru derularea sesiunii tale de joc. În acest articol ți-am explicat din mai multe perspective dacă merită să profiți de această funcție sau nu.

De ce ar vrea cineva să folosească Autoplay?

Un bonus fără depunere te va obliga mereu la o categorie limitată de sloturi. Acel bonus poate fi jucat fie doar la câteva jocuri, fie va trebui să rulezi câștigul la o serie de jocuri ale unui anumit producător

Depinde de fiecare jucător cum dorește să arate sesiunea de rotiri perfectă pentru el. Dar un motiv care se potrivește pentru orice jucător este cunoaștere jocului. În momentul în care ai început o sesiune de joc la un slot relativ nou, trebuie să cunoști tot ceea ce poate face acel slot să facă și cum. Încearcă fiecare buton din meniul jucătorului pentru a vedea cât de simplu sau complicat este să îl joci. Dacă ai un buton de Autoplay, ar trebui să îl încerci.

Un alt motiv este reprezentat de sesiunile lungi, cu mize foarte mici unde este nevoie de foarte multe rotiri, iar atenția jucătorului se destabilizează pe măsură ce trece timpul. Așadar, o funcție de Autoplay te va ajuta să continui sesiunea de multe rotiri fără a fi nevoie să supraveghezi ecranul de joc la fiecare rotire.

Unele funcții de Autoplay sunt mai performante decât altele

Primele funcții de rotire automată care au fost adăugate jocurilor de slot erau pur și simplu un buton de ON-OFF pentru rotirea automată a tamburilor. Funcția era pornită și se oprea fie când jocul oferea o funcție bonus, fie când balanța jucătorul ajungea la 0 credite. În prezent, unele sloturi sunt echipate cu funcții Autoplay ce pot fi customizate pe mai multe nivele.

Înainte de a porni funcția poți selecta numărul de rotiri, la ce miză să fie rotirile sau când ar trebui funcția să se oprească dacă balanța jucătorului ajunge într-un punct de pierdere prea mare. Unele funcții permit jucătorului să folosească un număr nelimitat de rotiri, iar altele îți permit să rotești automat doar 10, 25, 50, sau chiar 100 de rotiri. După îndeplinirea numărului de rotiri, funcția automată se oprește. Dacă îți dorești să oprești funcția după 16 rotiri, vei putea face asta.

Autoplay-ul aduce cu el și un avantaj destul de important. Dacă ești unul dintre acei jucători care preferă să se relaxeze complet și doară să privească ecranul de joc, faptul că poți roti tamburii automat cu aceeași miză de fiecare dată îți va oferi și un spectacol pe care să îl privești, dar va continua și sesiunea de rotiri ca de obicei.

Dezavantaje ale Autoplay-ului

Unii jucători consideră acest aspect un dezavantaj, unii nu. Dacă ai fost atent, pe parcursul unei sesiuni de rotiri, ecranul de joc încearcă să comunice periodic cu jucătorul. Fie primești mesaje pe ecran în care ești felicitat. Fie personajele din joc îți transmit anumite lucruri sau comunică cu tine prin canalele dezvoltate de către producător. Cu funcția autoplay activată, toate aceste efecte și detalii vor dispărea sau vor fi ignorate.

Este foarte periculos pentru balanța jucătorului. Dacă nu ești atent și din greșeală plasezi o miză mult prea mare și mult prea multe rotiri, există posibilitatea ca funcția să folosească tot bugetul rămas în portofelul jucătorului. Frecvent, această funcție grăbește rotirea tamburilor și nici nu vei simți când ți-au fost cheltuiți banii.

Rămâne autoplay-ul activ când prinzi speciala?

La unele jocuri da, la alte jocuri nu. Depinde de producător și de modul în care jocul a fost conceput. Este adevărat că vedem la mai multe jocuri faptul că funcția specială oprește automat autoplay-ul și lasă jucătorul să fie pregătit pentru un posibil câștig mare. La fel este valabil și pentru jocurile unde speciala are variante de ales. Unele sloturi îți pot oferi 15 rotiri gratuite cu 10x multiplicator și încă o variantă de 7 rotiri cu 20x multiplicator. Aici jocul va opri automat autoplay-ul pentru că jucătorul trebuie să aleagă bonusul.

De cele mai multe ori, dacă bonusul presupune doar o serie de rotiri gratuite, funcția de autoplay le va porni și va trece prin ele fără a întrerupe regimul auto.

Concluzie

Sistemul de autoplay nu îți crește șansele de câștig, dar nici nu le scade. Dacă faci setările cum trebuie, sesiunea va decurge la fel indiferent dacă pornești autoplay-ul sau nu. Ceea ce poate face această funcție pentru tine este să îți schimbe atmosfera, să îți ofere ocazia să te relaxezi și să poți juca la mai multe aparate în același timp, ceea ce nu îți recomandăm să faci foarte des.

 

  coral