Inspectorul școlar general al județului Cluj, Marinela Marc, a transmis azi-noapte un mesaj profesorilor. Practic, pentru cadrele didactice, 1 septembrie a fost data de început a noului an școlar.

Marinela Marc a vorbit despre cursurile din primăvară, marcate de pandemie. Provocările, evident, nu s-au încheiat nici acum, așa că inspectorul școlar general face apel la curajul profesorilor.

Iată întregul său mesaj, postat pe Facebook.

„Stimați colegi, cadre didactice,

Astăzi, 1 septembrie, a început pentru noi, cadrele didactice din învățământul preuniversitar, un nou an școlar. Pentru mine, ca dascăl, de fiecare dată, începerea școlii este un prilej de reflecție asupra anului școlar care tocmai s-a încheiat la 31 august și de fixare a unor obiective pentru ceea ce urmează.
Așadar, am încheiat un an școlar, care va rămâne în istorie și în memoria multora dintre noi, ca anul încercărilor și al provocărilor generate de infecția cu COVID-19 la nivel mondial, al suspendării cursurilor, al învățării online și al modificării tuturor metodologiilor și calendarelor de examene.
Rememorând tot ceea ce s-a întâmplat, mai ales în această vară fierbinte, cu multe etape de examene, cu îngrijorările firești, dar mai ales cu solidaritatea și responsabilitatea de care ați dat dovadă cu toții, de promptitudinea cu care ați răspuns la solicitările de a face parte din comisiile de examene, de a face echipă oridecâte ori a fost nevoie, mi-a confirmat, încă o dată, că rezultatele extraordinare pe care județul Cluj le-a obținut la examenele naționale din această vară, care au situat Clujul pe primul loc la nivel național, se datorează profesionalismului și efortului dumneavoastră, pentru care vă mulțumesc, public.
Stimați colegi, odată cu începerea noului an școlar, suntem în fața unei noi provocări, respectiv deschiderea în condiții de siguranță a cursurilor pentru elevi la data de 14 septembrie. Este un proces plin de responsabilitate, care provoacă, în mod firesc, îngrijorare în rândul societății. Este datoria noastră de a găsi cele mai bune soluții pentru organizarea în condiții de siguranță a deschiderii cursurilor, colaborând cu părinții și cu autoritățile locale pentru asigurarea echipamentelor și a materialelor dezinfectante. Știu că va fi un an greu, în care veți avea, în plus, datoria de a face educație pentru sănătate, de a fi, în permanență printre elevi și de a veghea la respectarea măsurilor impuse de Ministerul Sănătății, dar niciun efort nu este prea mare pentru a preveni îmbolnăvirea copiilor și a colegilor noștri.
Ați ales să desfășurați o profesie deloc ușoară, având misiunea de a lumina minți și de a forma caractere. Fie ca începutul acestui nou an școlar să vă dea puterea să vă asumați responsabilitatea de a fi adevărate modele pentru ei, contribuind cu răbdare, creativitate și înțelegere, la formarea lor ca oameni.
Fie ca acest început să vă găsească sănătoși, să vă aducă împliniri personale şi profesionale, forţă şi energie în faţa provocărilor, speranţă și încrederea că împreună vom reuși!
Mult succes tuturor în noul an școlar!”

coral