Un militar, fost luptător în războiul din Afghanistan, decorat în trecut și de către președintele Traian Băsescu, a fost condamnat de către magistrații clujeni la o pedeapsă de doi ani și nouă luni de închisoare, după ce a fost trimis în judecată pentru abuz sexual asupra unui minor.

Caporalul Toader Cristian Scoflea, în vârstă de 48 de ani, este unul dintre militarii români care au fost decorați de fostul președinte Traian Băsescu în 2010, după ce a luptat în Afganistan, scrie stirileprotv.ro.

După 12 ani, veteranul de război a fost condamnat definitiv la doi ani și nouă luni de închisoare, fiindcă a agresat sexual un minor.

Mai exact, procurorii militari din Cluj l-au acuzat pe bărbat că a agresat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, fiul celor care îl găzduiau într-o localitate din Mureș.

Îl ademenea pe copil la el în dormitor

Curtea Militară de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la doi ani şi nouă luni de închisoare, după ce l-a abuzat sexual pe copilul celor care îl luaseră în gazdă. Deși acei oameni îl tratau ca pe un membru al familiei, caporalul îl ademenea noaptea pe copil în dormitorul său pentru a-l abuza.

În primă instanță, caporalul Scoflea a fost judecat de Tribunalul Militar Cluj care l-a condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare.

Ulterior, Curtea Militară de Apel București l-a condamnat definitiv pe militar la doi ani și nouă luni de închisoare și i-a fost emis un mandat de executarea pedepsei în penitenciarul din Târgu Mureş.

De asemenea, Toader Cristian Scoflea va trebui să plătească daune morale familiei în valoare de 10 mii de euro, dar și daune materiale în valoare de 5.400 de lei. Militarul a fost și introdus în baza de date a agresorilor sexuali, conform sursei citate.