Ministrul de Interne Lucian Bode a fost întâmpinat de un protestatar, joi seara, la aterizarea pe Aeroportul din Cluj-Napoca, la o zi distanță după ce Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a decis că „suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”.

Acesta l-a așteptat, joi seara, pe ministrul de Interne Lucian Bode la sosirea pe aeroportul din Cluj cu o pancartă pe care scrie „Demisia L. Bode! Rușinea Sălajului”.

Omul i-a cerut lui Bode să renunța la șefia ministerului, în urma scandalului de plagiat: „Demisia, domnule Bode, să vă fie rușine. Sunteți plagiator dovedit. Să vă fie rușine! Și nu ne ajutați de loc cu intrarea în Schengen, situația asta chiar nu ne ajută de loc. Seară bună”, i-a tranmis protestatarul pe un ton calm lui Lucian Bode, are nu a avut nicio reacție. 

Reamintim că, pe 10 ianuarie, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a decis că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este „profund viciată”. La scurt timp după hotărâre, ministrul Bode a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care neagă acuzațiile de plagiat.

În hotărârea Comisiei de Etică, UBB cere ministrului Bode să-și retragă lucrarea și să aducă corecturile aferente:

“Punctul de vedere al UBB cu privire la teza de doctorat a domnului Lucian Bode

Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informații cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a Dl. Lucian Bode.