Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, joi, că Răzvan Cherecheş a fost un consilier onorific cu care poate nu s-a sfătuit destul de des, iar opiniile acestuia nu au putut fi transpuse în practică de fiecare dată.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că profesorul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, expert în sănătate publică, este un om excepțional, un consilier onorific cu care nu s-a sfătuit destul.

„Este vorba despre un consilier onorific. (…) Am toată aprecierea şi tot dragul pentru pentru domnul profesor Răzvan Cherecheş. E un om excepţional care a contribuit prin efortul propriu la comunicarea în această pandemie. Poate că am evaluat, am avut aşteptări diferite. A fost un consilier onorific cu care ne-am sfătuit poate că nu destul de des şi poate că nu de fiecare dată opiniile dânsului au putut fi transpuse în practică. Recunosc că şi mie din afară lucrurile îmi par mai simple câteodată până să intru într-o organizaţie. E o echipă solidă la Ministerul Sănătăţii din care fac parte şi consilieri onorifici şi lucrul ăsta vă asigur că va dăinui. Cu domnul profesor Răzvan Cherecheş cu siguranţă ne vom sfătui în continuare, îi vom cere ajutorul şi o poate face şi dânsul dacă vreodată va dori să ne sfătuim sau să facem lucruri bune împreună”, a afirmat Voiculescu.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş a anunţat, joi, că și-a dat demisia din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii.

„Ieri mi-am înaintat demisia din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii (poziţie neplătită). Experienţa mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori şi am propus sugestii, idei şi articole ştiinţifice (nesolicitate) către minister cu o frecvenţă de una pe zi (la început) şi apoi câte una la 2 – 3 zile (probabil că aşteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcţia a fost literal una onorifică – echipa din minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experienţa consilierilor (aceasta a fost situaţia în cazul meu). Nu consider că este cazul să rămân într-o funcţie (chiar şi una onorifică) dacă mă simt inutil”, a scris Răzvan Cherecheş pe pagina sa de Facebook, în data de 25 martie.