În cât timp găsești un cumpărător pentru un apartament? La ce prețuri te poți aștepta și ce marjă de negociere își iau proprietarii? Îți răspundem la toate aceste întrebări mai jos.

Un apartament în București se vinde cel mai repede. Ai nevoie de doar 35 de zile pentru a găsi un cumpărător, potrivit datelor publicate în cel mai nou raport elaborat de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro, aferente ultimului trimestru al anului trecut. Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Capitală a ajuns, în același interval de timp, la 1.470 de euro/mp util, după o creștere cu 5,5% într-un an.

Destul de repede găsești un cumpărător și pentru un apartament din Iași. Perioada de vânzare este de 47 de zile în acest oraș în care prețurile au crescut cu aproape 6% într-un an. Nu trebuie să pierdem din vedere nici marja de negociere practicată pe cele două piețe, calculată ca diferență între ultimul preț cerut și cel de tranzacționare, de -3,7%, a doua cea mai ridicată înregistrată în rândul marilor orașe din țară.

Cel mai mult timp se caută cumpărătorii pentru apartamentele din Cluj-Napoca, în rândul orașelor analizate în cadrul raportului Analize Imobiliare. Ai nevoie de 86 de zile. Prețurile sunt și cele mai piperate din țară. În medie, în ultimul trimestru al anului trecut pe metrul pătrat se solicita o sumă de 1.810 euro. În 12 luni, în orașul din vestul țării prețurile au crescut cu 7,6%. În Cluj-Napoca și marja de negociere este cea mai ridicată din rândul orașelor analizate, de -4,4%.

coral