Antonio Borgia, un om de afaceri italian de 53 de ani, își va petrece tot restul vieții în spatele gratiilor, după ce a ucis cu bestialitate o clujeancă însărcinată. Femeia rămăsese însărcinată cu el şi l-ar fi ameninţat că îl va spune soţiei, iar italianul susţine că urmărea să-l ruineze şi îi cerea bani în schimbul tăcerii.

Ana Maria Lăcrămioara Di Piazza, o româncă în vârstă de 30 de ani, locuia din copilărie în orăşelul italian Giardinello, după ce a fost adoptată de o familie siciliană. Tânăra a avut o relaţie cu afaceristul italian Antonio Borgia, care s-a dovedit la final a-i fi fatală. Bărbatul a ucis-o pentru a se asigura că nu-i va spune soţiei sale că a lăsat-o însărcinată, iar acum a răspuns în faţa justiţiei italiene, care l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

Firul evenimentelor

Femeia ar fi avut o relaţie de un an cu Antonio Borgia, un om de afaceri sicilian care era căsătorit cu o altă femeie. Potrivit presei italiene, pe 22 noiembrie 2019, cei doi s-au întâlnit într-o zonă mai puţin populată unde au discutat, în maşină. Fata i-ar fi spus bărbatului că este însărcinată şi i-a cerut acestuia să-şi părăsească soţia, ameninţându-l că altfel îi va spune soţiei despre relaţia lor extraconjugală, a scris La Repubblica.

O cameră de supraveghere amplasată în zonă a surprins momentele dramatice. Bărbatul a luat un cuţit şi a înjunghiat-o pe fată în abdomen, dar aceasta a reuşit să scape şi a fugit din maşină. Pe imagini se vede cum românca, plină de sânge, a fost urmărită, prinsă şi târâtă înapoi în maşină de bărbat.

„Ce faci, te iubesc, vom avea un copil împreună! Opreşte-te, te iubesc”, i-ar fi spus românca.

Bărbatul i-a promis că o va duce la spital, însă s-a răzgândit repede, a luat un baston şi a izbit-o violent direct în cap. Şi nu s-a oprit aici. A luat din nou cuţitul cu care o înjunghiase anterior şi i-a tăiat beregata, apoi a mai lovit-o în cap. După, a luat trupul tinerei şi l-a aruncat într-o mlaştină şi şi-a văzut de drum. S-a oprit în primul resturant unde a comandat liniştit mâncare şi băutură, apoi s-a dus la frizer.

Nu se ştie ce alte planuri mai avea, pentru că trupul fetei a fost găsit repede, iar faptele au fost imediat reconstituite pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, iar Poliţia a venit şi l-a ridicat pe baza probelor. Pus în faţa probelor, italianul şi-a recunoscut repede faptele. A negat însă că ar fi avut vreo relaţie extraconjugală cu tânăra şi le-a spus anchetatorilor că femeia rămăsese însărcinată cu altcineva şi îl şantaja în încercarea de a obţine cât mai mulţi bani de la el.

Mărturia revoltătoare a ucigaşului

Italienii de la FanPage.it scriu că Tribunalul Palermo l-a condamnat pe Antonio Borgia la închisoare pe viaţă şi a redactat 130 de pagini care conţin motivele sentinţei şi descriu scenele unei crime abominabile.

Ele conţin şi mărturia ucigaşului, dar şi mărturiile unor cunoştinţe care au declarat că cei doi au avut într-adevăr o relaţie extraconjugală. „Nu ştiu ce mi-a trecut prin cap, am început să ne certam şi am lovit-o”, le-a spus el prima dată anchetatorilor, adăugând că nu voia să-şi distrugă faima de om de afaceri şi familist model, potrivit adevarul.ro

Apoi, a povestit cu lux de amănunte cum a ucis-o cu o cruzime ieşită şi comun şi fără niciun fel de mustrare de conştiinţă. „Această căţea m-a făcut de râs pe mine, intenţiile ei erau să mă consume, pentru că şi ea ştia că bebeluşul nu este al meu. Această româncă m-a lovit cu pumnul şi mi-a cerut 3.000 de euro”, a izbucnit mai apoi, iar ulterior a explicat cum a înjunghiat-o din lateral, apoi, în timp ce tânăra încerca să se apere cu disperare, a târât-o de un picior. A luat apoi un baston şi a lovit-o cu toată forţa în cap.

„I-am dat două lovituri bune, dar ea încă nu murea. Avea o gaură în lateral, dar nu ceda. Aşa că i-am tăiat gâtul ca să se poată odihni de tot şi i-am zdrobit capul pentru că încă mai gâfâia”, e mărturia şocantă a ucigaşului, conform sursei citate. Ulterior, el a spus că îşi planificase şi următorii paşi şi urma să scape de corpul neînsufleţit al fetei.

„Pregătisem lemnul, îl făceam să dispară complet. Preparasem şi acidul clorhidric, l-am strecurat într-un butoi şi aş fi topit-o”. Nu a mai apucat, însă, pentru că a fost arestat, iar după aproape doi ani a fost condamnat şi îşi va petrece tot restul vieţii în spatele gratiilor.