Cluj-Napoca va avea noi linii de transport în comun începând cu toamna lui 2019. De asemenea, municipalitatea ia în considerare extinderea liniilor de troleibuz din oraș. 

"Până la sfârșitul lunii august 2019, vom finaliza noi linii de transport public în oraș. Vorbim, în primul rând, de conectivitatea între marile cartiere ale orașilui și, apoi, între noile zone construite. Acum facem analiza, un prim draft mi-a fost prezentat de către CTP, ca de la 1 septembrie 2019 să avem aceste linii noi.

Este prevăzută o linie directă între Gheorgheni și Gigorescu, introducerea de linii în Sopor, zonă în care s-a construit foarte mult și unde nu există transport public, etc. Nu distrugem din calitatea actuală, adică nu luăm un autobuz de pe linia x ca să-l mutăm în alt loc. Dacă tot avem autobuze noi, acestea trebuie gândite, modelate, astfel încât să creștem atractivitatea transportului public în oraș", a declarat primarul Emil Boc, la un post de radio local. 

De asemenea, municipalitatea clujeană are în vedere și extinderea liniilor de troleibuz: "Pentru că vom avea foarte multe troleibuze noi în oraș, am cerut CTP să ne prezinte extinderea liniei de trolee, de tot transport electric, eficient și nepoluant. Dacă tot avem la dispoziție bani pentru acest lucru, să și facem ceva". 

coral