Înlocuirea treptată, într-o măsură cât mai mare, a maşinilor poluante, cu maşini ecologice în Cluj-Napoca reprezintă unul dintre obiectivele clare ale candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram. Acesta doreşte să facă din localitatea noastră un oraş ecologic, iar pentru a reduce poluarea existentă în prezent aici, este necesară reorientarea înspre vehicule mai puţin poluante. Maşinile ecologice și cele hibrid sunt o soluție de viitor, consideră candidatul PMP, Fiţiu Avram, dacă ne dorim să trecem de la oraşul gri, aglomerat şi intens poluat pe care îl avem acum, la un oraş verde, care să ne ofere un habitat sănătos şi proapăt de viaţă, în care să ne ducem existenţa de zi cu zi.

Fiind conferenţiar la USAMV şi expert în ecologie, candidatul PMP, Fiţiu Avram crede că are competenţele şi cunoştinţele necesare pentru a implementa schimbările propuse, şi pentru a face oraşul să renască sub o altă abordare. Proiectul de faţă este unul dintre cele 100 de proiecte ecologice din portofoliul său de candidatură pentru funcția de primar al oraşului. Unul dintre obiectivele pe care şi le propune candidatul PMP în direcția implementării acestei propuneri, şi anume a introducerea maşinilor ecologice în Cluj-Napoca, este popularea pieţei publice de maşini a oraşului cu autovehicule ecologice până în 2024. Un alt obiectiv al acestui proiect este acela de a ajunge la un procent de 10% mașini ecologice sau hibrid din totalul vehiculelor care fac parte din parcul de maşini private.

Candidatul PMP, Fiţiu Avram își dorește să ducă municipiul Cluj-Napoca în clasamentul primelor 100 de oraşe ecologice din Europa, punând în practică măsurile propuse. Acesta crede că aplicarea unui astfel de proiect nu numai că ar schimba radical faţa oraşului şi ar îmbunătăţi mediul de trai al cetăţenilor, reducând poluarea, dar ar creşte şansele ca acesta să se califice pentru titlul de „capitală europeană verde” pe viitor.

coral