Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, considera ca o eventuala relaxare treptata a restrictiilor legate de COVID-19 ar fi fezabila dupa data de 1 mai. Edilul sustine ca o masura de acest gen va putea fi aplicata in mai multe regiuni ale tarii, in functie de evolutia crizei pandemice.

Oradea poate fi privit ca un exemplu demn de urmat. Imediat ce a inceput pandemia, Primaria a cumparat echipament medical din China si a reorganizat spitalele. In plus, institutia ia in calcul sa instaleze termometre la intrarea in supermarketuri si la urcarea in mijloacele de transport in comun, anunta mediafax.ro.

”Noi spre exemplu am pus la dispozitia marilor angajatori, cei care din punctul nostru de vedere au peste 50 de angajati, termometre gratuite cu care sa faca trierea in companii, incercam sa punem aceste termometre inclusiv la intrarea in supermarketuri, la urcarea in mijloacele de transport in comun, va trebui sa punem la dispozitia populatiei masti.

Treptat-treptat, cu masti pe fata, cu anumite activitati economice redeschise, din punctul meu de vedere, vad fezabil ca dupa data de 1 mai, treptat-treptat, sa se treaca la repornirea economiei, pentru ca nu numai in Oradea, dar in Oradea de exemplu avem peste 10.000 de oameni in somaj tehnic, avem antreprenori care au linii de credit, care platesc chirii. Deci cu cat vom reusi sa redeschidem mai repede activitatea economica si cea sociala, cu atat efectele acestui blocaj vor fi mai mici”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

coral