Au început mişcări de protest din cauza carburanţilor scumpi. Benzinării din mai multe oraşe din ţară au fost complet blocate de zeci de şoferi hotărâţi să pună stop creşterii preţurilor. Au alimentat cu câteva picături de carburant, au blocat pompele şi au aglomerat bulevarde întregi. E doar începutul, avertizează oamenii. Pe 30 iunie ar urma să fie un boicot la care vor participa sute de mii de oameni. 

Mai multe străzi din Constanţa au fost complet blocate seara trecută. Un protest spontan din cauza preţurilor exagerate la carburanţi au paralizat traficul în apropierea unor benzinării. Oamenii au făcut cozi uriaşe pentru… a alimenta "cu pipeta". 

Uitaţi aici de cât am alimentat.

Un leu şi 46 de bani. 

Nu ne mai convin preţurile. 

Astea sunt preţurile. 

Ce facem acum? Plătim un leu pentru fiecare kilometru pe care îl parcurgem? 

Nu suntem pe scandal. Rupeţi poarta! Ne cerem şi noi toate drepturile. Salarile nu cresc, din contră. 

Sute de şoferi s-au alăturat protestului la pompă, iar mulţi dintre ei au stat cu orele pentru a mai putea ieşi din benzinării.

Câte maşini suntem?

Peste o sută. E plină Constanţa, am blocat toate străzile. 

S-a blocat până în şosea?

Da. Foarte bine!

Aceleaşi nemulţumiri şi în Ploieşti. Într-o benzinărie din zona de vest a oraşului, mai mulţi şoferi au alimentat cu mai puţin de un leu şi şi-au lăsat maşinile la pompă minute bune. 

Zeci de şoferi au blocat o benzinărie din Târgu Jiu, nervoşi pe preţurile mari

La Târgu-Jiu, protestul a început încă de ieri după-amiază. Oamenii s-au aşezat la coadă, iar când le-a venit rândul să alimenteze, au făcut-o doar cu câteva picături.

Cât bagi de data asta?

De 20 de bani!

80 de bani, 90 de bani!

80 de bani! 

 

  coral