Compania Astra Arad a câştigat licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca şi de Compania de Transport Public privind achiziţia de noi tramvaie. Astfel, pe străzile din Cluj-Napoca vor ajunge treptat, până în luna iunie, şase noi tramvaie.

Aceste tramvaie fac parte dintr-o comandă de 22 de garnituri fabricate la Arad de firma Astra, sub licenţă Siemens. Contractul se ridică la suma de 170 de milioane de lei, fără TVA .

coral

Pentru această investiţie noi am apelat la fonduri europene disponibile prin Axa 4, POR 2014-2020. Astfel, 85% din bani vor veni din fonduri europene nerambursabile, 13% din fonduri provenind din bugetul naţional, iar primăria va achita doar 2% din totalul sumei”, a declarat Ovidiu Câmpean, directorul departamentului de Dezvoltare Locală şi management din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Astra, firma respectivă din Arad, produce în prezent trei modele de tramvaie, Imperio, Autentic şi Armonia. Imperio este şi cel mai scump, fiind considerat modelul premium fabricat de această companie, în timp ce Autentic şi Armonia costă mai puţin.

Față de tramvaiele existente la ora actuală, din generația nouă, cele care vor veni sunt apropiate ca dotări.

Adică au aer condiționat, panouri informative atât în interior, cât și în exterior, camere video, computere de bord, sisteme de numărare a călătorilor și loc special rezervat pentru căruciorul persoanelor cu dizabilități.

Tot ceea ce e nevoie pentru un mijloc de transport la nivel european”, a declarat pentru EBS Radio directorul Companiei de Transport Public, Liviu Neag.

Sursa: cluju.ro