Peste 13,3 tone de deseuri din constructii si demolari, respectiv 5 tone de deseuri voluminoase au fost colectate in cele doua zile in care s-a desfasurat campania lansata de Primaria Floresti si operatorul de salubritate, la sfarsitul anului trecut.

Campania de colectare a deseurilor voluminoase si a celor din constructii si demolari a fost initiata de catre Primaria comunei Floresti impreuna cu asocierea RDE Harghita-AVE Bihor si s-a derulat intre 18-19 decembrie, in sase zone de pe raza localitatii.

Printre deseurile care au putut fi aduse la punctele de colectare s-au numarat deseuri voluminoase (deseuri solide de dimensiuni mari ca mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosinta indelungata, cu exceptia – deseurilor de echipamente electrice si electronice), respectiv deseuri din constructii si demolari (cele rezultate din activitati precum construirea de cladiri si obiective de infrastructura, constructia si intretinerea cailor rutiere, demolare totala sau partiala a cladirilor sau a obiectivelor de infrastructura).

“Aceste campanii vor continua la nivelul comunei Floresti. A fost o prima actiune de colectare de deseuri de acest fel organizata de Primarie in colaborare cu operatorul de salubritate si sunt hotarat sa nu ne oprim aici. Avem in lucru solutii pentru colectarea deseurilor din comuna in mod civilizat, dar vom lua masuri impotriva celor care arunca gunoaie in mod ilegal. Solicit din nou locuitorilor comunei sa sesizeze orice fapte antisociale”, informeaza primarul comunei Floresti, Bogdan Pivariu.