Sute de clujeni s-au îmbulzit cu mașinile pentru a-și face vaccinul încă din prima zi în care s-a deschis acest centru de tip drive-through.

De luni, 26 aprilie, s-a deschis începând cu ora 13:00 centrul de vaccinare de la Sala Sporturilor „Horia Demian”, special amenajat pentru vaccinarea persoanelor din interiorul mașinii. Prezentarea la acest centru se face fără programare, așa că încă de pe la ora 11 a început să se formeze o coadă kilometrică de mașini, de-a lungul străzii Splaiul Independenței.

Procedura s-a desfășurat în felul următor: șoferii au fost ghidați de către personalul specializat, prima oprire fiind la punctul de tiraj, unde se verifică actul de identitate și chestionarul completat. După ce se validează actele de rigoare, persoanelor din mașină li se administrează imunizarea, după care autovehiculul este direcționat spre zona de supraveghere post-vaccinare. După cele 15 minute în care se confirmă că nu sunt reacții adverse, se eliberează adeverința de vaccinare, iar persoanele sunt înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Conform evidenței efectuate, încă din prima oră s-au vaccinat 60 de persoane, iar până la sfârșitul primei zile s-a atins numărul de 354 de persoane care s-au vaccinat cu succes la acest centru.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, susține că numărul de vaccinări care s-ar putea realiza într-o zi ar putea crește considerabil, dacă toate persoanele ar veni cu formularele de tiraj completate în prealabil: „Solicitări există, dar depinde și de numărul de persoane care se află în mașină, pentru că pot fi 2, 3, 4 persoane. Depinde dacă vin cu formularele de triaj gata completate de acasă și atunci nu se mai pierde timp. Dar dacă s-ar vaccina în medie 4 persoane la fiecare 5 minute, am putea discuta de peste 1.000 de persoane, zic eu, pe zi.”

Dozele de vaccin sunt de tip Pfizer-BioNTech și se pot vaccina concomitent până la 4 persoane. Programul de funcționare a centrului este de luni până duminică între orele 8:00-20:00.

 

coral