Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj şi ai Grupării Mobile „Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, precum şi poliţişti locali, continuă acţiunile pentru impunerea respectării măsurilor instituite în contextul stării de alertă.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, la data de 16 noiembrie a.c., forţele de ordine implicate au legitimat 2.602 persoane şi au verificat 234  mijloace de transport persoane.

Totodată, au fost verificate 102 societăţi comerciale.

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale conform Legii 55/2020, în valoare totală 23.500 de lei.

Poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au acţionat în sistem integrat împreună cu celelalte forţe de ordine pentru punerea în aplicare a măsurilor instituite în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de Covid-19, dar şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În prima etapă a acţiunii, desfăşurată în intervalul orar 17.00-21.00, poliţiştii au verificat respectarea măsurilor în spaţiile aglomerate, centre comerciale şi hipermarketuri, precum şi în mijloacele de transport public în comun sau în staţiile acestora.

Au fost legitimate 97 de persoane, fiind verificate 63 de vehicule şi mijloace de transport.

Neregulile constatate de aceştia au condus la aplicarea unui număr de 22 de sancţiuni contravenţionale, 13 dintre acestea fiind aplicate persoanelor care nu respectau prevederile referitoare la portul măştii de protecţie.

În cadrul celei de-a doua etape, desfăşurate în intervalul orar 23.00-01.00, s-a procedat la verificarea interdicţiei de circulaţie pe drmurile publice, fiind instaurate filtre rutiere pe principalele artere din municipiu.

Au fost legitimate 72 de persoane şi au fost oprite în trafic 55 de vechiule.

Astfel, au fost identificate 13 persoane care se deplasau în afara locuinţelor fără a se afla în situaţiile prevăzute de excepţiile interdicţiei de circulaţie a persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00 și fără a prezenta legitimația de serviciu/ adeverința eliberată de angajator/ declarația pe proprie răspundere. Acestea au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu Legea 55/2020.