Vineri dimineață a avut loc ședința de învestitură a noului președinte al Consiliului Județean (CJ) Cluj și a noilor consilieri județeni.

În timpul ceremoniei de constituire a CJ Cluj, fiecare consilier județean, precum și președintele forului administrativ județean, au depus jurământul prevăzut de lege.

Trei mandate de consilier județean au fost invalidate de către Tribunalul Cluj, cel a lui Alin Tișe din partea PNL, care are funcția de președinte și nu poate fi și consilier în același timp, precum și cele două mandate obținute de PMP, ale lui Avram Fițiu și Augustin Criste.

Alin Tișe a fost învestit în funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj pentrui al treilea mandat. Acesta a transmis: „Vă felicit pentru alegerea dumneavoastră în calitate de consilieri județeni. Începem împreună un drum de patru ani, în care ne dorim să realizăm lucruri frumoase pentru clujeni. Vă invit indiferent dacă faceți parte din majoritate sau nu, dar reprezentați votul clujenilor, să veniți cu proiecte, pe care noi le vom susține și le vom promova”.

Cine sunt noii consilieri locali?

Din cele 36 de mandate de consilieri județeni ai județului Cluj, 33 de mandate au fost validate de către Tribunalul Cluj, în urma rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie. Toți cei 33 de consilieri județeni declarați aleși au fost prezenți la ceremonia de constituire a CJ Cluj.

18 mandate de consilier au fost obținute de Partidul Național Liberal: Airon Hadrian, Marius Bălaj, Gherghe Călatan, Ciuta Cristian, Cordiș Lucian, Drăghici Dumitru, Forna Maria, Haiduc Ioan Cristian, Hodorogea Anca Cristina, Marc Marinela, Marchiș Angela Felicia, Mînzat Marius, Molhem Balshar, Mureșan Violeta, Popovici Alin, Rusu Ionuț, Sămărtean Iuliu, Tuluc Călin.

5 mandate au fost obținute de către Alianța USR-Plus: Deheneș Adela, Florea Ionuț, Molnar Radu, Muscă Elena, Nistor Ovidiu.

5 mandate au fost obținute de Partidul Social Democrat: Chiorean Laura Elena, Chirteș Horea Dorin, Cordoș Alexadru, Cuibus Valeantin, Sălătoan Vasile.

5 mandate au fost obținute de Uniunea Democrată Maghiară din România: Vakar Istvan, Balla Francisc, Antal Geza, Res Eva, Lorinczi Zoltan-Laszlo.

2 mandate merg la Partidul Mișcarea Populară, mandate care nu au fost încă validate.