Preotul care s-a certat cu rudele persoanei pe care trebuia să o înmormânteze, chiar în timpul slujbei, a fost pedepsit de Arhiepiscopie, pus să returneze banii și să își ceară scuze de la rudele îndurerate.

Preotul Parasca a fost filmat de mai multe enoriași care au participat la o slujbă de înmormântare, care a avut loc, duminică, la Tăuți, județul Cluj, în timp ce se ceartă ca la ușa cortului cu membrii unei familii îndurerate.

CITEȘTE MAI MULTE INFORMAȚII AICI:

Un preot clujean a făcut scandal la o înmormantare! S-a certat cu rudele moartei

Preotul ortodox Florin Parasca de la Parohia Tăuți a fost sancționat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, care a luat act de „comportamentul regretabil și smintitor al preotului”.
 

El a produs „multă tulburare” la o slujbă de înmormântare în comunitatea pe care o păstorește, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, pr. Bogdan Ivanov.

„Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

În acest sens, ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a analizat aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 159 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, a decis ca preotul Florin Parasca să i se aplice sancțiunea „disciplinară dojană arhierească”, să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public.

 

 

coral