În 2020, primarul Emil Boc declara că Primăria Cluj Napoca este digitalizată 100%: “O Primărie 100% fără hârtie. În acest scop continuăm implementarea de soluții de digitalizare pe legislația actuală, urmărind să creștem siguranța cetățenilor și eficiența proceselor, inclusiv în cazurile în care cetățenii folosesc în continuare ghișeele“, declara Boc.

Cu toate acestea, administrația locală a semnat cu DNA Birotica SRL un contract în valoare de 958.651,9 lei fără TVA, pentru a cumpăra produse de papetărie. Suplimentar, există posibilitatea ca la acest contract să mai fie semnat unul subsecvent în valoare de maxim 479.885,75 de lei fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, hârtia trebuie să fie produsă din fibre de hârtie recuperată, hârtie reciclată sau pe bază de fibre neprelucrate, în proporție de 75%-100%, arată Gazeta de Cluj. Fibrele din hârtie recuperată includ atât fibre reciclate după etapa de consum, precum și fibre reciclate înainte de etapa de consum, din fabricile de hârtie. Al doilea criteriu este acela conform căruia hârtia să nu conțină clor elementar.