O țară din Europa ridică toate restricțiile anti-Covid. Nu mai e nevoie de mască și nici pașaport sanitar.

Începând de vineri,  Danemarca renunţă aproape complet la restricţiile impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, iar locuitorii săi revin la viaţa de dinainte de pandemie.

Cetățenii din Danemarca nu mai sunt nevoiți să poarte măşti de protecţie, nu mai au nevoie de paşaport sanitar, angajaţii firmelor revin în birouri, iar concertele pot fi organizate în prezenţa a zeci de mii de fani, informează AFP, citat de ProTv.

“Cu siguranţă suntem în avangardă noi, cei din Danemarca, deoarece nu mai avem nicio restricţie, am trecut de cealaltă parte a curbei pandemiei graţie implementării campaniei de vaccinare”, a declarat Ulrik Orum-Petersen, promotor în cadrul Live Nation.

Sâmbătă, 11 septembrie, în Danemrca va fi un concert sold-out cu 50.000 de spectatori, o premieră pentru Europa, unde multe ţări sunt în continuare afectate de restricţii. 

Danezii au tot ridicat din restricții, iar în ultima perioadă “paşaportul corona” nu mai era obligatoriu decât în cluburile de noapte de la 1 septembrie, însă şi această restricţie va fi anulată începând de vineri, 10 septembrie.

coral