Principele Nicolae al României, nepotul regelui Mihai, filmat în weekendul ce tocmai a trecut în Țara Călatei, într-un proiect de promovare a satelor din România.

Principele Nicolae al României a ajuns în acest weekend în Țara Călatei și a vizitat și câteva obiective importante din județul Cluj alături de Cosmin Giurgiu, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Transilvaniei.

Astfel, monarhul a putut să vadă satele tradiționale din zonă, i-au fost prezentate meșteșugurile tradiționale, biserici de lemn și portul tradiționat atât românesc, cât și maghiar.

Vizita principelui Nicolae a avut loc în cadrul proiectului „Prinț și Călător”.

„Principele Nicolae s-a alăturat cu entuziasm și dedicație totală acestui proiect care își propune să contribuie nu doar la promovarea celor mai frumoase și celor mai puțin cunoscute sate și colțuri ale României, ci și la modernizarea și prosperitatea a sute de așezări din țară”, au spus inițiatorii acestui proiect.

Principele Nicolae a fost în vizită în Bologa, județul Cluj, unde a văzut celebra cetate de la Bologa și Moara de Apă.

De asemenea, a admirat frumoasele porți tradiționale din Fildu de Sus.

Principele Nicolae a fost impresionat de ce a văzut în Țara Călatei.

„Înainte de această vizită, n-am știut ce mă aștepta. Am găsit o zonă cu oameni deosebiți. M-am bucurat să văd două naționalități și etnii integrați într-o comunitate și familie mare, care, împreună dezvoltă zona. Am găsit comunități cu suflete vii. Pentru mine, am găsit cu mare bucurie exemplul de co-existență. Felicitări și mult succes în continuare. Până data viitoare!”, a spus monarhul.

  coral