Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, spune că începerea anului școlar îi îngrijorează pe mulți dintre profesori, iar intrarea în grevă a acestora nu este exclusă.

Profesorii clujeni sunt îngrijorați în ceea ce privește începrea noului an școlar, atât în ceea ce privește sănătate lor, cât și situația financiară. Instruiți printr-un ghid transmis târziu și considerat „stufos” și nesiguri de ce va aduce data de 14 septembrie, profesorii nu exclud organizarea de proteste și greve, odată cu începerea școlii.

„Semnalele din teritoriu sunt îngrijorătoare, pentru că farte mulți colegi de-ai noștri ne-au semnalat faptul că aceste ghiduri care au fost trimise foarte târziu sunt foarte stufoase și de multe ori nu sunt pe înțelesul colegilor noștri. Învățătorii sunt îngrijorați că, în condițiile în care vor trebui să meargă de două ori la clasă, întrucât elevii vor fi împărțiți în două grupe, nu se va acorda plata cu ora și pentru a doua grupă. Sunt prevăzute în lege măriri salariale de la 1 septembrie, dar nu se mai acordă. Afterschool-ul este afectat și nu cred că se va putea desfășura în aceste condiții. Nu sunt alocate fonduri pentru măști, va trebui să le cumpărăm noi, probabil că se va face economie și la dezinfectanți. Sunt foarte multe neajunsuri, programa pentru clasa a VIII-a foarte târziu a apărut, la fel și manualele.

Profesorii sunt îngrijorați. Stăm pe un butoi de pulbere, care oricând poate exploda. Colegii noștri vor protesta și nu vor fi de acord cu aceste măsuri, care se iau la ora actuală. Nu au mai fost, într-adevăr, de mult proteste și lumea ne cere să facem, se întreabă ce face sindicatul. Ei bine, sindicatul este format din membrii de sindicat, nu eu sau staff-ul sindicatului face grevă, ci toți membrii sindicatului ar trebui să protesteze și să vină cu această propunere. Când vom vedea că, într-adevăr, colegii noștri sunt hotărâți să declanșăm această formă de protest, atunci vom vedea la momentul acela, probabil la începutul anului școlar”, a declarat Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Cluj, potrivit Monitorul de Cluj.