Bone Ferenc, fostul cadru universitar care și-a strangulat prietena după care i-a plimbat cadavrul în mașină și s-a ascuns de Poliția care-l căuta, rămâne în arest preventiv încă cel puțin 30 de zile, după ce magistrații Tribunalului Cluj au decis prelungirea măsurii preventive.

Instanța clujeană a admis sesizarea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj şi, în consecinţă, a dispus prelungirea arestului preventiv pe o perioadă de 30 zile, începând cu 26 iulie, până în 24 august inclusiv.

Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au motivat arătând că în perioada 21-22 mai, în timp ce se deplasa cu autovehiculul marca Dacia Logan pe mai multe trasee prin arealul unor comune din zona de munte a judeţului Cluj, inculpatul Bone Ferenc a exercitat agresiuni fizice asupra victimei care au condus la decesul acesteia. Moartea victimei a fost violentă.

După ce şi-ar fi ucis iubita, bărbatul s-a întors la Cluj-Napoca, iar ulterior a plecat spre Oradea.

”A transportat cadavrul victimei în autovehiculul pe care îl conducea, iar în dimineaţa zilei de 22 mai 2022 a abandonat cadavrul întru-un areal dintre localităţile Corniţel şi Borod, judeţul Bihor, pe un drum lăturalnic în spatele unei staţii de carburanţi dezafectate”, au arătat procurorii.

Bone Ferenc are antecedente privind violența domestică și o condamnare cu suspendare la 1,3 ani de închisoare, după ce și-a agresat o altă fostă iubită.

coral