Consiliul Județean Cluj a încheiat contractul pentru elaborarea studiului de evaluare a structurii Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, în vederea construirii viitorului Spital Pediatric Monobloc.

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj: „Lucrurile evoluează și se îndreaptă în direcția bună în ceea ce privește construirea la Cluj a celui mai modern spital pentru copii, care va fi finanțat din bani europeni. Operațiunile premergătoare construcției propriu-zise se succed extrem de rapid. După ce am contractat deja studiile geo, topografice și cadastrale, am încheiat acum contractul în baza căruia, pornind de la situația actuală și de la previziunile experților, va fi concepută structura de organizare optimă pentru Spitalul Pediatric Monobloc.”

Studiul va viza, în principal, conceptul optim de organizare a serviciilor medicale în noul amplasament precum și cerințele specifice privind clădirea Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj, respectiv definirea circuitelor noului spital și a cerințelor privind organizarea lor, tipuri de finisaje necesare,  gruparea funcțiunilor etc. Totodată, societatea care va realiza studiul va asigura Consiliului Județean asistență tehnică până la finalizarea concursului internațional de soluții, mai exact feedback general pe tema de concurs și materialele adiacente, participare la sesiunile de întrebări și răspunsuri precum și participare la procesul de jurizare.

Studiul va trebui furnizat Consiliului Județean în termen de maxim 30 de zile lucrătoare.