Rețetă de zascuscă. Cum se prepară cea mai bună zacuscă cu vinete și care sunt ingredientele de care ai nevoie?

Zacusca este una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare, ce se prepară de la mijlocul verii, până toamna, când legumele din grădine sunt coapte bine. Zacusca cu vinete nu este doar sănătoasă, ci foarte gustoasă și este apreciată în special de românii care țin post.

Care sunt ingredientele pentru rețeta de zacuscă cu vinete?

2 kg de ceapă

4 kg de gogoșari

5 vinete

1 L de ulei

Sare

Bulion

Rețetă de zacuscă. Cum se prepară cea mai bună zacuscă de vinete?

Vinetele se coc, se curăță și apoi se tacă și se sărează. Se lasă câteva ore pentru ca sarea să le pătrundă, apoi se storc și se pun la foc cu 100 ml de ulei.

Ceapa și gogoșarii se toacă și se pune și ele pe foc cu câte 100 de ml de ulei și cu sare.

Apoi, pe vinete se toarnă 2 polonice de bulion, iar pe ceapă și gogoșari doar unul.

Se dă un clocot, apoi toate ingredientele se pun împreună și se lasă la fiert. După ce fierb se mai adaugă bulion și încă 800 de ml de ulei.

Zacusca este aproape gata! Mai trebuie pusă în borcane, iar borcanele așezate în cuptorul ușor încălzit, până se răcesc.

CITEȘTE ȘI:

Adevărul ascuns despre mere. Greșeala pe care o fac romanii cand mănancă mere

coral