Colecţie de telefoane mobile demnă de Cartea Recordurilor. Un clujean deţine 11 mii de telefoane, din toate generaţiile apărute de-a lungul vremii. Pasiunea a pornit din dorinţa de a-şi trata dependenţa de jocuri de noroc, iar colecţia este dedicată celor care încă nu au reuşit să-şi învingă demonii adicţiei. 

Un telefon din anul 1991 este doar unul dintre miile de modele din colecţia lui Andrei

Pasiunea sa a început în urmă cu patru ani. De atunci a strâns aproape 11.000 de dispozitive. 

Andrei Argentis, colecţionar: În anul 2018 am început colecţionarea de telefoane mobile vechi. Încercam, atunci, să îmi ocup mintea, deoarece ieşisem dintr-o dependenţă de jocuri de noroc. 

Între timp a înfiinţat şi o fundaţie, prin intermediul căreia încearcă să îi ajute pe cei care se luptă cu dependenţa de jocuri de noroc. 

Andrei Argentis, colecţionar: De aceea am creat, la atingerea unui anumit număr de telefoane, o companie cu produse digitale. Telefoanele fizice nu se vând. Se vor vinde cadrele acestor telefoane, în mod unic şi limitat. Aceste posesii de bunuri digitale îi transformă pe oameni în acţionari în compania ce am creat-o în spate, companie ce susţine în mod direct, cu 12% din încasări, fundaţia, conform observatornews.ro

Cine vrea să vadă colecţia o poate face în fiecare sâmbătă, între orele 10 şi 14.

Andrei Argentis, colecţionar: Primim diverși vizitatori. Am primit chiar un colecționar de 18 ani, a venit din bucurești. Și-a purtat părinții pe drumuri. Pentru mine el a fost un model și o confirmare că e bine ceea ce facem

Deşi a primit oferte, unele chiar cu şase zerouri, Andrei refuză să vândă ceeva din ce a strâns. Ultima a venit din Siria, în urmă cu doi ani. Pe atunci colecţia de telefoane era doar o treime din ce este acum.

Andrei Argentis, colecţionar: Pentru mine banii nu sunt o resursă. Aş renunţa pentru valori, nu pentru resurse. 

Iar una dintre valorile la care Andrei aspiră este să intre în Cartea Recordurilor cu 4.000 de modele unice. În prezent recordul este deţinut de un turc care are aproape 3.000 de telefoane diferite.

  coral