În județul Cluj, rata de promovare a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2020, este de 30.30%.

Din totalul celor 246 de candidați promovați în această sesiune a examenului național de bacalaureat, 151 fac parte din promoţia curentă, iar 95 aparțin promoţiilor anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este de 29.78%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 31.15%.

La probele scrise s-au prezentat 812 candidaţi din totalul celor 990  înscrişi ( 596 candidați din promoția curentă și 394 candidați din promoțiile anterioare). În județul Cluj au fost eliminaţi pentru fraudă/ tentativă de fraudă 3 candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat).

Precizăm că media minimă de promovare a examenului național de bacalaureat este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie 2020, în centrele de examen din județul Cluj şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune a examenului național de bacalaureat, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, 2 septembrie 2020, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/ transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie 2020), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie 2020. 

coral