La 2 luni de la inaugurarea celei mai noi și moderne maternități private din Cluj, parte a primului spital privat cu servicii integrate din regiune, Spitalului Regina Maria sărbătoresc primii 100 de copii care au venit pe lume, în siguranță, la spital.

Suntem foarte bucuroși să anunțăm nașterea celui de-al 100-lea copil în maternitatea noastră, cu atât mai mult cu cât este vorba de o fetiță care va purta numele Maria.

Doresc să felicit echipa de medici și personalul medical al secției pe care o conduc, colegii din secțiile de Neonatologie, și Anestezie-Terapie Intensivă, și să le mulțumesc în același timp pentru profesionalismul desăvârșit, pentru grija și emoția cu care întâmpină fiecare nouă viață.

Suportul și atenția întregii echipe sunt gândite în jurul nevoilor de siguranță și confort pentru viitoarele mame și nou-născuții care vin pe lume la Spitalul REGINA MARIA Cluj”, a punctat Conf. Dr. Romeo Micu, Șeful Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului REGINA MARIA Cluj.

Cea mai nouă maternitate privată din Cluj este pregatită să gestioneze în siguranță problemele de sănătate pe care le-ar putea avea mama sau copilul la naștere. Echipa medicală cu expertiză, alcătuită din specialiști în Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Anestezie și Terapie Intensivă, Imagistică și Laborator poate să intervină în orice moment al declanșării nașterii. Acest lucru ne permite să oferim o îngrijire multidisciplinară gravidei, indiferent dacă sarcina este normală sau cu risc crescut.

coral

Secția de Terapie Intensivă Neonatală ultraperformantă este dotată cu aparate moderne de suport al respirației, care asigură îngrijirea nou-născuților prematuri înca de la vârsta de 32 de săptămâni.

Maternitatea integrată în spital asigură pacientelor îngrijire într-un mediu sigur și prietenos – echipele de medici răspund solicitărilor într-un timp foarte scurt datorită sistemului performant de apelare, aflat în dotarea fiecărui salon. Pentru că primele clipe din viața copilului sunt foarte importante, medicii neonatologi au implementat tehnica ”contact piele-la-piele” (skin-to-skin). Astfel, imediat după naștere, copilul este plasat la pieptul mamei, interacționând direct cu ea. De asemenea, specialiștii REGINA MARIA acreditați internațional IBCLC în consultanță în alăptare, oferă suport proaspetelor mame în primele ore de viață ale nou-născutului.

În acest moment, secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului REGINA MARIA Cluj dispune de 10 saloane, iar echipa medicală numără peste 30 persoane.