Aeroportul Internațional Avram Iancu (AIAIC) Cluj a anunțat că au fost reluate cursele către cinci aerogări din Europa, cu o frecvență de până la patru zboruri pe săptămână.

Acestea sunt Birmingham, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, Bruxelles Charleroi, cu două zboruri pe săptămână (din 11 decembrie), Valencia, cu un zbor pe săptămână (din 12 decembrie), Zaragoza, cu un zbor pe săptămână, Paris Beauvais, cu patru zboruri pe săptămână (din 13 decembrie).

AIAIC va derula proiecte de modernizare  de 261 de milioane de lei pentru care va avea asigurată finanțare europeană, conform Ministerului Transporturilor.

“S-au acordat ajutoare de stat aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 și 3 milioane de pasageri pe an aflate în subordinea consiliilor judeţene, pentru pierderile înregistrate ca urmare a pandemiei.

Proiectele în implementare pentru dezvoltarea AIAIC cu finanţare europeană sunt cale de rulare paralelă cu pista, echipamente de detecţie explozibil, echipamente scanare bagaje de mână”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Pe AIAIC operează zboruri de linie companiile Wizz Air, Blue Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, LOT Polish Airlines.

coral