În cursul zilei de sâmbătă, 25.04.2020, ora 21:37 fix, a adus o activitate "noua" in casele celor curiosi de necunoscut* din Cluj-Napoca.
Datorita conditiilor optime, fiind putin spus, a fost posibila o vizionare usoara a trecerii "Starlink" pe deasupra Clujului.
Ora nu foarte tarzie a datorat ultimelor raze ale Soarelui sa straluceasca pe suprafata satelitilor facilitand o vizibilitate mult mai usoara in contrast cu cerul noptii proaspat venite.
Alta circumstanta care a facilitat vizibilitatea lor a fost si cerul curat de dupa ploaie, dar si lipsa traficului mare aerian. Lipsa noxelor traficului rutier datorat restrictiilor din aceasta perioada a fost un alt factor benefic de care rar ne vom mai intalni.

Starlink este o constelație de sateliți construită de SpaceX pentru a oferi acces la internet prin satelit. Prima lansare a fost in luna Mai 2019 cuprinzand 60 de sateliti.
Potrivit lui Paul C. Fenesan, cititorul care ne-a trimis pozele, Constelația va consta din mii de sateliți de dimensiuni reduse plasați pe orbita joasă a Pământului, care funcționează în combinație cu stațiile de emisie-recepție terestre.

coral