CTP Cluj-Napoca: Eliminarea chitanței la cumpărarea biletului cu cardul la POS. Protecție la cumpărarea accidentală a celui de-al 2-lea bilet

În momentul achiziționării unui bilet de călătorie la POS-urile din mijloacele de transport în comun, tranzacția este confirmată de mesajul „APROBAT” afișat pe ecranul verde al validatorului. Aprinderea succesivă a celor 4 leduri ale validatorului confirmă citirea corectă a datelor de pe card și inițierea tranzacției.

Dacă ecranul terminalului devine roșu și este afișat mesajul „DECLINAT”, tranzacția nu a fost aprobată, iar călătoria trebuie achitată prin modalități alternative.

Validările multiple pot fi efectuate doar prin alegerea opțiunii dedicate, apăsând pe butonul de pe POS, astfel că nu există riscul validărilor multiple prin apropierea accidentală de validator a cardului bancar.

Controlorii de bilete pot constata dacă plata călătoriei a fost efectuată la echipamentul la care a fost validat cardul bancar, prin verificarea ultimelor 4 cifre ale cardului care vor fi comunicate de călător.