O scrisoare lăsată de Draga Olteanu Matei a fost descoperită după moartea acesteia. Marea actriță s-a stins din viață la 87 de ani la Iași. Actrița a suferit o hemoragie digestiva superioară care i-a fost fatală. Doamna scenei românești a fost înmormântată pe 22 noiembrie, cu onoruri militare la cimitirul ”Eternitatea” din Piatra Neamț.

Aceasta își duce somnul de veci lângă soțul ei Ion Matei.

Scrisoare lăsată de Draga Olteanu Matei românilor

Apropiații artistei au mărturisit că aceasta își pregătise totul dinainte pentru ”ultimul drum”. Locul său de veci era pregătit deja acolo unde este înmormântat și soțul ei și unde, pe crucea de marmură se află și poza atriței, dar și numele ei scris, se pare că a stabilit și cum a vrut să fie îmbrăcată înainte de a fi așezată în sicriu.

O scrisoare emoționantă lăsată de marea actriță a fost făcută publică de către Huff.ro.

„Dragii mei, când n-oi mai fi vă rog nu mă plângeți. Am încercat în întreaga mea carieră să vă ofer bucurie și zâmbete. Mereu am fost coplesită de atenția pe care mi-ați oferit-o și am considerat că îmi dați prea mult pentru ceea ce merit de fapt.

Când n-oi mai fi vă rog să vă amintiți de mine cu drag și cu bucuria pe care o aveam când interpretam fiecare rol, fie că era pe scena teatrului, fie că era în filme. Am trăit mare parte din viața mea pe scenă, indiferent c-a fost scena teatrului sau scena filmelor în care am jucat. Nu vreau să mă plângeți. Eu vă iubesc și prețuiesc prea mult. Mă bucur că m-ați primit în sufletele voastre și mă bucur să aflu că am reușit să vă ofer bucurie.

Mă măgulește fiecare scrisoare pe care o primesc, n-am fost niciodată interesată de premii oferite de organizații, ci am considerat că cel mai important premiu pe care-l pot primi au fost reacțiile voastre când terminam de jucat o piesă de teatru. Marea marea iubire. Rămâneți fericiți, rămâneți sănătoși, și vă mulțumesc pentru fiecare moment în care m-ați urmărit.

A voastră, Draga Olteanu Matei”, este scrisoarea lăsată de marea doamnă a teatrului și filmului românesc.

Care ar fi adevărată cauză a morții

O scrisoare lăsată de Draga Olteanu Matei a fost descoperită după moartea acesteia. Într-o ediție a emisiunii sale de pe Youtube, Cristi Brancu a vorbit despre adevărata cauza a morții artistei.

Potrivit acestuia, actrița ar fi suferit anumite complicații din cauza unui medicament care nu a fost pe rețetă inițială a artistei.

„Spun apropiaţii că este un medicament pe care l-a schimbat şi acel medicament nu i-a făcut bine. Nu l-a schimbat de capul ei, e vorba de un doctor, care nu era doctorul ei, şi care a crezut că o să-i facă bine respectivul medicament”, a dezvăluit Cristi Brancu, despre adevărata cauză a hemoragiei digestive care i-a fost fatală actriţei Draga Olteanu Matei.

Îndrăgita actriță beneficia de o pensie de artist extrem de jenantă, cu care greu își ducea traiul. Astfel, suma încasată lunar era de 1.700 de lei. Singura salvare financiară a fost reprezentată de indemnizația de merit pentru bogata sa carieră artistică primită de la UNITER, în valoare de 2.500 de lei.