Un proprietar din cea mai mare comună a ţării, Floreşti, judeţul Cluj, şi-a amenajat garajul în ceea ce pare a fi o garsonieră.

coral

Un proprietar al unui garaj din Floreşti a început să-i schimbe destinaţia în ceea ce pare o garsonieră. „Câţiva cetăţeni au o întrebare de baraj pentru Biroul Urbanism al comunei Floreşti. Oare credeţi că e legal ca în astfel de spaţii (garaje) să se amenajeze garsoniere?”, întreabă floreştenii pe un grup de Facebook.

Din imaginile postate pe internet se pare că destinaţia finală a garajului transformat va fi cea de locuit, iar „garsoniera” va fi scoasă la închiriere. Pe de altă parte, este posibil însă să fie transformat într-un spaţiu comercial, ceea ce va necesita o serie de avize şi autorizaţii. 

Pe un site specializat, un apartament cu două camere, cu suprafaţa de 60 de metri pătraţi, care figurează în cartea funciară drept garaj se vinde cu 22.000 de euro. Apartamentul se află pe strada Porii, din Floreşti, şi este semifinisat. Este format din living cu bucătărie, dormitor si baie. 

Nu este singura „inovaţie” imobiliară întâlnită în Cluj. În municipiu, unde preţurile apartamentelor sunt exorbitante, zonele comune din blocuri, aşa-zisele „spălătorii”,  au fost, de asemenea, transformate în garsoniere. În municipiu, se vând, de asemenea, garsoniere de 11 metri pătraţi cu preţuri care se învârt în jurul sumei de 20.000 de euro.