Primăria comunei Găneşti din judeţul Mureş, a asfaltat toate străzile în cadrul unor programe cu finanţare europeană şi naţională, derulate începând din anul 2016 până în 2020.

Primarul comunei Găneşti, Balog Elemer, care a câştigat în luna septembrie cel de-al treilea mandat cu peste 90% din voturi, a arătat că investiţiile totale finalizate în comună, în perioada 2016-2020 se ridică la peste 19,8 milioane de lei, iar în urma proiectelor aflate în implementare sau în faza de studii, valoarea totală va fi de peste 40 de milioane de lei, scrie g4media.ro.

Primarul din Găneşti a arătat că administraţia publică locală are un plan ambiţios de menţinere a tinerilor şi a copiilor în comună şi că a pregătit o serie de proiecte de construire a unei baze sportive, de dotare a elevilor şi profesorilor cu laptopuri şi tablete, precum şi de modernizare şi extindere a şcolii.

„Este foarte important ca un primar să facă cu plăcere ceea ce face, în fiecare zi. Preocuparea noastră este pentru a menţine tânara generaţie acasă. Am inaugurat astfel o grădiniţă cu program prelungit, la standarde europene, cu program de la ora 7,00 la 17,00. Până vin părinţii de la muncă, copiii sunt în siguranţă.

Până nu am avut această grădiniţă nouă aveam 35-40 de copii, acum avem peste 60 de copii şi deja am discutat cu directorul să construim încă o sală, fiindcă avem tot mai mulţi copii. Deja vin copii şi din satele vecine, fiindcă asigurăm absolut toate condiţiile.

Pentru modernizarea şcolii am semnat deja contractual de finanţare de 7,1 milioane de lei pe fonduri europene, chiar înainte de Crăciun. Undeva în mai-iunie vom începe lucrările şi vom avea încă săli de 17 clasă, cu laboratoare de limbi străine, informatică, biologie, chimie şi fizică.

Elevii vor beneficia şi de un alt proiect, dotarea cu tablete (240 de bucăţi). Fiecare copil va primi, sper, până la sfârşitul lui februarie. Fiecare profesor şi învăţător va avea câte un laptop. Cu siguranţă nu vom ieşi din pandemie de pe o zi pe alta, dar aşa vor putea ţine legătura cu copiii online. prin tablete şi laptopuri şi sperăm ca cei mici să aibă posibilitatea să înveţe”, a declarat primarul Balog Elemer.

Între planurile Primăriei Găneşti se mai regăsească două proiecte, aflate în faza de studiu de fezabilitate, pentru construirea sediului nou al administraţiei şi construirea unui drum comunal pe ruta Păucişoara-Ogra, pentru a face legătura cu E 60.