Președintele Forța Națională, clujean-ul Sorin Naș, consideră că singura soluție pentru ieşirea din criza generatǎ de pandmeia de coronavirus şi din grava crizǎ de ȋncredere generatǎ de multitudinea de situaţii de restrângere a drepturilor şi libertǎţilor cetǎţeneşti, este „reîntoarcerea la normalitate”.

”Propunem tuturor partidelor sǎ renunţe la ideea prelungirii stǎrii de alertă, să lase deoparte interesele de grup şi calculele electorale (care oricum nu au nicio valoare pentru cǎ nimic nu va mai fi ca ȋnainte de declanşarea epidemiei) şi sǎ resetǎm ȋntregul mod de abordare a problemelor cu care se confruntǎ societatea.  Sǎ ne oprim puţin din vârtejul vieţii, sǎ tragem aer ȋn piept şi sǎ ne aşezǎm cu toţii la masǎ ȋmpreunǎ, politicieni, antreprenori, reprezentanți ai asociaţiilor profesionale, patronale şi sindicale, oameni de cultură și din sport, jurnaliști și persoane din mass-media, reprezentanţi ai cultelor şi ai societǎţii civile, şi cu rǎbdare şi ȋnţelepciune, punând pe primul loc interesul cetǎţenilor şi al ţǎrii şi cu respectarea strictǎ a Constituţiei, sǎ gǎsim cele mai bune soluţii de rezolvare a problemelor şi disfuncţionalitǎţilor existente”; arată liderul Forța Națională.

Sorin Naș afirmă că revenirea la normalitate este singura soluţie prin care poate fi evitat un haos generalizat cu consecinţe dezastruoase pentru ţarǎ.

„Prelungirea stǎrii de alertǎ nu va rezolva epidemia de coronavirus iar respectarea unor reguli şi proceduri de convieţuire ȋn astfel de situaţii se bazeazǎ ȋn primul rând pe ȋncrederea cetǎţenilor ȋn instituţiile statului. Ori tocmai perpetuarea la nesfârşit a stǎrii de alertǎ şi ȋncǎlcarea gravǎ a drepturilor şi libertǎţilor cetǎţeneşti a condus la aceastǎ gravǎ crizǎ de ȋncredere. O prelungire a stǎrii de alertǎ nu va face altceva decât sǎ adânceascǎ şi mai mult problemele din societate şi va distruge ȋncrederea, unitatea şi speranţa românilor. Cetǎţenii nu mai sunt interesaţi de politici de stǎnga sau de dreapta. Ȋi ȋngrijoreazǎ ziua de mâine şi viitorul copiilor lor. Tinerii, sportivii, artiştii dar şi marea masǎ a antreprenorilor nu ȋşi pot face ȋn momentul de faţǎ niciun plan pentru viitor. Ȋn prezent nu conteazǎ doctrina polticǎ a celor care conduc destinele ţǎrii”; a transmis acesta.

Deviza momentului pentru toți politicienii trebuie să fie, în acest moment: „Nici stânga, nici dreapta! Ȋn primul rând românii şi România!”.

„O eventualǎ prelungire a stǎrii de alertǎ nu va face altceva decât sǎ agraveze problemele din societate, va conduce la dezbinarea cetǎţenilor şi la slǎbirea suveranitǎţii, independenţei şi unitǎţii României, iar revenirea la normalitate nu va putea fi ȋnfǎptuitǎ decât prin revoltǎ popularǎ, mai exact prin forţǎ. De altfel, Constituţia României prevede la aliniatul 1 al art. 55 cǎ: Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România, ori atunci când valorile naţionale, drepturile şi libertǎţile cetǎţenilor şi constituţia ţǎrii sunt cǎlcate ȋn picioare, le revine cetǎţenilor obligaţia de a apǎra ţara”, consideră Naș.