Spania va intra din nou pe lista țărilor din zona galbenă, din data de 11 august, conform actualizării publicate de autoritățile române.

Ca urmare a acestei modificări, românii sosiți din Spania sunt obligați, începând cu 11 august, să intre în autoizolare la domiciliu sau carantină, dacă prezintă simptome de Covid-19 timp de 14 zile.

„Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat șiau drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020”, a transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

 

Astfel, lista actualizată include Spania, iar persoanele care se întorc în țară sunt obligate să intre în autoizolare sau carantină:

„Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.”