În data de 2 octombrie 2022, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, începând cu ora 19:00, va avea loc un spectacol de pantomimă cum nu ne-a mai fost dat să vedem.

Cel mai faimos și ușor de recunoscut personaj comunic din Polonia, Ireneusz Krosny, vine la Cluj-Napoca pentru a oferit un show de pantomimă, în premieră, pentru toată familia.

„Britanicii l-au avut pe Charlie Chaplin, îl au pe Mister Bean, iar Polonia îl are pe Ireneusz Krosny. Și vine la Cluj-Napoca să ne facă să râdem din tot sufletul, fără să spună vreun cuvânt. Este o experiență extraordinară, extrem de rară, iar clujenii nu trebuie să rateze această ocazie”, au declarat organizatorii.

Ireneusz Krosny este un actor și mim polonez celebru, cu o experiență de 30 de ani.  A primit de-a lungul timpului numeroase premii la festivalurile de comedie din Polonia și a avut, de asemenea, propriile sale emisiuni de televiziune. Și-a început cariera internațională în 1997, susținând spectacole în toată Europa, precum și în America de Nord și Asia. A fost invitat la Festivalul Internațional de Mime Chunchon din Coreea de Sud și la multe alte festivaluri, precum „Lachmesse” din Germania, festivalul „Kaukliar” din Slovacia, „Bodylanguage Festival” din Suedia, Edinburgh Fringe și „Festival du Rire” din Montreux, unde a câștigat, de asemenea, Trandafirul de Aur de la Montreux pentru cel mai bun număr internațional. În SUA a primit premiul Critic's Choice Award din partea publicației The Chicago Reader.

Prin claritatea și originalitatea formei sale, Ireneusz Krosny a câștigat un public numeros în întreaga lume. Cu creativitatea sa extraordinară, el descrie atât istoria, cât și aspectele actuale ale vieții publice și sociale. El nu evită absurdul sau abstractizarea cu un punct surprinzător, transmițând un mesaj în stilul său original. Krosny și-a creat propria tehnică originală și transparentă de mimare, făcând fiecare mișcare inteligibilă, fără a atrage atenția asupra tehnicii în sine. Acest lucru îi dă spectatorului sentimentul că mimarea este o bucurie! Juriul premiului Chicago Reader l-a descris ca fiind – „proaspăt, amuzant, irezistibil”.

„Acest spectacol este prea amuzant să poată fi descris în cuvinte”, au concluzionat organizatorii.

Biletele se găsesc pe www.showtime.ro si www.iabilet.ro