Unitățile sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj precum și cele care își desfășoară activitatea în imobile ce aparțin forului administrativ județean vor asigura permanența pe întreaga durată a Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai, scopul principal fiind acela de a menține continuitatea activității și a actului medical.

În cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii vor funcționa, în intervalul 26 aprilie – 5 mai a.c., secțiile clinice Pediatrie I, II și III, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, ATI, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică, Neonatologie Prematuri precum și Laboratorul Radiologie și Imagistică Medicală și Unitatea de Primire a Urgențelor.

De asemenea, părinților clujeni li se reamintește posibilitatea de a apela oricând, în regim non-stop, serviciul gratuit de sfat medical prin telefon ALOPEDI 0364 – 917.

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, permanența va fi asigurată în perioada 26 aprilie – 5 mai a.c. prin medicii de gardă, 24 de ore din 24, funcţionând în acest sens atât linia de gardă aferentă secţiei de pneumologie cât şi cea de chirurgie toracică.

De asemenea, începând cu ziua de vineri, 26 aprilie 2019 și până miercuri, 1 mai a.c., inclusiv, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase cei care vor consulta pacienții vor fi medicii de gardă.

Totodată, pe parcursul următoarelor 10 zile, în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare, permanența va fi asigurată prin intermediul liniilor de gardă ale secţiilor de Cardiologie, Neurologie, Chirurgie Plastică, Ortopedie şi ATI, iar la nivelul Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa permanența va fi asigurată, în perioada menționată, prin linia de gardă.

Nu în ultimul rând, Centrul de Permanenţă situat pe Aleea Băiţa, nr. 9, va funcţiona şi în această perioadă în regim permanent, serviciile medicale fiind asigurate de către medicii de gardă.

coral