Ambulanţa Cluj a rămas de marți fără 33 de angajaţi, în ciuda faptului că presiunea pe sistemul medical este mai mare ca oricând. Directorul instituţiei, Horea Simu spune că este vorba despre persoanele angajate în timpul stării de urgenţă şi că vorbim despre sute de persoane în această  situaţie în toată ţara.

Un angajat al Ambulanţei Cluj a precizat că, de astăzi, instituţia rămâne fără 3 echipaje de urgenţă, adică 33 de angajaţi. Asta va însemna o creştere şi mai mare a timpilor de aşteptare a urgenţelor până la venirea ambulanţelor, spune Rareş. „Astăzi 33 de colegi nu s-au mai prezentat la muncă! De ce? Le-au ,,dispărut" posturile (din cele 1.000 de posturi anunţate cu ,,surle şi trâmbiţe" de Statul Român.) Ei sunt colegii care s-au angajat pe Starea de Urgenţă…asistenţi, ambulanţieri, operatori radio. Ce înseamnă acest lucru? -3 echipaje de urgenţă minus pe oraşul Cluj-Napoca. 1 echipaj putea să răspundă la 10 solicitări/12h=30 solicitări/12h=60 solicitări/24h=600 solicitări/10 zile=CREŞTEREA TIMPILOR DE AŞTEPTARE A URGENŢELOR PÂNĂ LA SOSIREA ECHIPAJULUI DE AMBULANŢĂ. -numărul de recoltări pentru depistarea COVID-19 va scădea deoarece un singur echipaj putea face/12h între 20-30 de recoltări. Ce să mai zic…nici un canal de ştiri nu a anunţat acest lucru. Ne străduim să le acoperim lipsa, dar este imposibil. Cine este de vină? NIMENI!…sau poate cetăţeanul, că a avut curajul să se îmbolnăvească. TRIST!!!”, a postat pe Facebook angajatul Ambulanţei.   

Horia Simu, managerul Ambulanţei Cluj, a confirmat informaţia:

„Da, este o problemă la nivel naţional.  Sunt persoanele angajate în aprilie, în perioada stării de urgenţă. Cred că se vor reface angajările, având în vedere că suntem în stare de alertă. Am semnale în acest sens”.  Simu spune că cei 33 de angajaţi au „prins bine, dar tot greu a fost şi cu ei. Greu este oricum. Daţi-mi încă o sută de oameni şi tot greu va fi. Nu există echipaje Covd şi non-Covid. După fiecare intervenţie, ambulanţele trebuie dezinfectate. După o urgenţă Covid se merge la un accident sau la altă intervenţie”, a spus Simu, potrivit Adevărul.