Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, invită elevii interesați la Tabăra Etnografică de Vară ce se va desfășura în perioada 1 iulie – 26 iulie 2019. Elevii, începând de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, sunt așteptați la relaxare și creativitate.

Ateliere: 

1. Podoabe din mărgele;
2. Pictură de icoane pe sticlă;
3. Cusut-țesut.

De asemenea, în ultimele două săptămâni ale taberei, va fi organizat, pentru o oră, un atelier de dans tradițional, ziua și ora atelierului urmând a fi anunțate cu exactitate din timp. 

Activitățile se desfășoară în aer liber, în Parcul Etnografic Romulus Vuia, de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00.

Participarea la ateliere se face prin rotație zilnică, 1 atelier/zi. Astfel, spre exemplu,  luni copilul participă la atelierul de podoabe din mărgele, marți la cel de icoane pe sticlă, ș.a.m.d.)

Înscrierile se fac pe serii de câte cinci zile, numărul de locuri disponibile/atelier fiind de 10 copii. 

Părinții sunt rugați să facă înscrierea copiilor telefonic, de luni până vineri, între orele 9.00-14.00, la numărul de telefon 0788.100.243.

În situația în care copilul nu se prezintă în prima zi a săptămânii pentru care s-a făcut înscrierea și nu se comunică telefonic menținerea înscrierii, organizatorii își rezervă dreptul de a înscrie o altă persoană.

Vârsta participanților: 6 ani împliniți – 14 ani.

Adresa locului de desfășurare a Taberei: Parcul Etnografic Romulus Vuia, str. Tăietura Turcului FN.

Taxa de participare este de 30 lei/zi, respectiv 150 lei/săptămână și se achită la începutul unei serii de 5 zile.

În situațiile în care, din diverse motive (plecare din localitate etc.), părinții solicită înscrierea copiilor pentru o perioadă mai scurtă de 5 zile, aceștia sunt rugați să comunice acest lucru la înscriere.

Pentru înscrierea copiilor, părinții sau însoțitorii sunt rugați să aibă asupra lor actul de identitate. 

Pentru detalii legate de modul de desfășurare a Taberei, Regulamentul de desfășurare a Taberei 2019 este disponibil pe site-ul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.