Una dintre cele mai importante componente ale autoturismului tău se rezumă la filtrul de aer. Lăsând la o parte faptul că nu este un element scump, acesta reprezintă o parte componentă cu privire la sistemul de alimentare al autoturismului tău. În realitate, filtrul de aer este componenta care contribuie la sistemul respirator al autoturismului tău. În ceea ce privește rolul lui, vorbim aici despre faptul că reușește să curețe aerul chiar înainte ca acesta să intre în galeria de admisie. Rezultatul este reprezentat de o bună funcționare a autoturismului tău, astfel încât acesta să poată funcționa în parametri corespunzători. Mai multe informații despre filtrul de aer și alte sfaturi vei putea descoperi pe parcursul rândurilor următoare!

1.     Care este utilitatea filtrului de aer?

Din punct de vedere tehnic, fiecare filtru de aer este confecționat cu ajutorul unui carton tratat. La rândul lui, acesta este obținut fie din bumbac, fie din spumă, reușind să păstreze puterea motorului în parametri optimi. Fiecare element de acest fel reușește să aspire până la 15 kg de aer pentru fiecare kilogram de combustibil consumat. Tocmai din acest motiv, un filtru de aer reușește să împiedice praful și murdăria în mod eficient, precum și să păstreze insectele sau resturile departe de motor. În caz contrar, te-ai putea confrunta cu probleme destul de costisitoare.

2.     Care sunt repercusiunile în cazul în care nu schimb filtrul de aer la timp?

Așa cum este de așteptat, există destul de multe neplăceri în cazul în care nu ajungi să schimb filtrul de aer atunci când este cazul. Înainte de toate, este important să înțelegem care este principiul de funcționare în ceea ce privește motorul termic. La rândul lui, acesta reușește să îmbine combustibilul cu aerul direct în camera de ardere. În timp, oxigenul este mult mai rar, iar proporțiile combinației sunt semnificativ modificate. Astfel, te poți confrunta cu diverse defecțiuni la nivelul motorului, datorită faptului că filtrul de aer nu reușește să mai funcționeze în mod eficient. De aceea, este esențial să știi care este momentul ideal să schimbi filtru de aer.

Pentru a evita astfel de probleme, este imperios necesar să verifici, în mod continuu, filtrul de aer. Doar așa îți vei putea da seama dacă există urme de deteriorare sau, după caz, dacă filtrul de aer trebuie să fie schimbat în cel mai scurt timp.

3.     Care sunt indiciile că filtrul de aer trebuie să fie schimbat?

La nivel general, filtrul de aer trebuie să fie schimbat la un interval de până la 10.000 kilometri. De cele mai multe ori, acesta coincide cu revizia anuală. În realitate, ai posibilitatea să schimbi filtrul ori de câte ori îți dorești, în special în cazul în care folosești autoturismul în orașe aglomerate și metropole.

Potrivit specialiștilor, este important să ai o atitudine proactivă și să schimbi filtrul de aer înainte ca mașina să dea semne că e momentul. Doar așa vei putea să te bucuri de autoturismul tău pe toată durata utilizării lui.

Mai mult decât atât, este esențial de menționat faptul că vei avea nevoie de un filtru de aer nou, ori de câte ori îți vei dori să îl schimbi.

Un alt aspect de care este important să ții cont se rezuma la faptul ca filtrul de aer nu trebuie curățat. În schimb, ceea ce poți face, este doar să îl schimbi. Chiar și atunci când alegi să folosești aer comprimat te-ai putea confrunta cu diverse neplăceri și, în plus, anumite particule mici de mizerie vor putea să rămână chiar în filtru. În realitate, acestea vor conduce la apariția unor defecțiuni tehnice care se vor resimți la nivelul motorului autoturismului tău.

Mulțumită acestor informații, îți va fi mult mai simplu sa faci o alegere în beneficiul mașinii tale. Asigură-te ca le știi pe toate, astfel încât să ai parte de rezultatele dorite – în cel mai scurt timp! Doar așa vei putea avea grijă în mod corespunzător de mașina ta, simplu și rapid!

Surse de informare:

https://www.autodoc24.ro/piese-de-schimb/filtru_aer-10360

https://blog.sculesiechipamente.ro/cum-si-cand-trebuie-sa-schimbi-filtrul-de-aer-la-masina/