Magitrații Tribunalului Cluj au costatat  legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate față de Alexandru Moldovan Bîrlean, tânărul din Câmpia Turzii prins cu 10 kg de droguri, astfel încât acesta va mai rămâne încă 30 de zile după gratii. De asemenea, judecătorii clujeni au respins cererea acestuia de înlocuire a măsurii cu una mai puțin restrictivă de drepturi și libertăți.

La data de 01.04.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Alexandru Moldovan Bîrlean, în vârstă de 21 de ani, din Câmpia Turzii, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Acesta a fost depistat pe Calea Dorobanților din Cluj-Napoca în timp ce ridica aproape 10 kilograme aduse de un autocar din Spania. Ulterior magistrații au dispus arestarea sa preventivă. 

Potrivit anchetatorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că la data de 01.04.2018, în jurul orelor 01,00 – 02,00, inculpatul Alexandru Moldovan Bîrlean a fost surprins în flagrant pe raza municipiului Cluj-Napoca, în timp ce ridica un colet trimis din Spania care conținea cantitatea de 9,94 kg cannabis.

„La aceeaşi dată, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului au fost identificate mai multe bunuri, respectiv pungulițe cu urme de substanțe, semințe de cannabis, precum și un cântar electronic. Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca”, arătau ofițerii DIICOT.

coral